Бюрото на уеб дизайнера

guide

Типичното работно място за уеб дизайнера

Има много и различни инструменти, които ползват в ежедневието си типичните уеб дизайнери. Една голяма част от тези инструменти са типично физически обекти. И добрите новини са, че не са кои знае колко комплексни и трудни за изпълнение. Определено за да сме професионални уеб дизайнери не ни е необходимо да разполагаме с неописуемо скъп компютърен хардуеър и да го обновяваме всяка година. Можем да ползваме лаптоп, който е на няколко години.

Работното място на уеб дизайнера

Първото нещо, което ни е необходимо разбира се е компютър. Той определено е добре да е снабден с мощен процесор. Докато не е необходимо в никакъв случай да е от топ моделите то при всички случаи е наложително РАМ паметта да е колкото може повече и мястото за съхранение на файлове също да е с прилични характеристики. Тези две неща са най-важните – скоростта и продуктивността. Операционната система принципно няма разлики от една до друга. При всички случаи е добре да се опита и всеки да прецени индивидуално коя най-много му приляга. Дали е Mac, Windows или Linux – базирана операционна система. Също така е препоръчително да започнем обучението си и следствие на това работата на такава която ни е позната. След известно време когато сдобием определени нива на кофорт можем спокойно да опитаме с някоя друга. Също така е препоръчително да сме опитали и с трите основни вида операционни системи. Това ще ни позволи да сме достатъчно гъвкави при нужда да работим на такава операционна система, която не ни е основна.

Какъв дисплей да изберем за да правим уеб дизайн?

Друго нещо на което трябва да обърнем значително внимание е дисплеят. Силно препоръчително е да е такъв с висока резолюция. Разбира се няма да имаме същите нужди като на един графичен дизайнер например, но пък и за това такива професионалисти работят на отделни и големи монитори. Правило при работа с дисплей е да бъде достатъчно голям и да е удобен за работа. Това за избора на дисплей за лаптопа. При възможност при всички случаи е от изключителна полза външният дисплей. Там възможностите са наистина твърде големи. Но и за тях важи същото както гореописаното. За начинаещи принципно не е от особено значение, тъй като такива хора на практика не знаят собствените си нужди. Има се предвид, това какъв софтуер им е нужен на екрана и в колко от времето по време на разработките им.

Обикновено на една част имаме отворен някакъв редактор или IDE а на друга е браузъра, в който виждаме резултата от работата си в реално време. Също така можем да имам отворена програма за чат, имейл или код снипети. Това може да ни направи по-продуктивни при работа.

Също така трябва да имаме стратегия за работа с допълнително количество данни. Има някои типове файлове, които са доста големи по размер. Също така е добре да имаме резервни копия на файловете си при проблем с хард дисковете си. Има не един и два случая за изгубени данни в непредвидени случаи. Има също така и такива професионалисти, които работят с помощта на сървъри. По този начин са независими от дисовете с които разполагат на компютрите си. За начало можем да започнем с нискобюджетни решения, но за една по-сериозна работа е добре да прибегнем до RAY диск, който дава едни много по-високи нива на сигурност.

На пазара има много решения за съхранение на данни, както при нас така и онлайн. Така че е добре да се уверим, че сме проучили достатъчно добре кое е най-подходящото за нас решение. Също така е препоръчително да разполагаме с една или повече флаш(ки) диска. Те са идеален избор за споделяне на файлове и създаване на бекъпи докато сме на път и не само.

Третото нещо на което е добре да се обърне значително внимание са слушалките и микрофона.

Някои хора предпочитат комбинирани слушалки с микрофон докато други да разполагат със свободно стоящ микрофон.

Също така е твърде вероятно да провеждате много видео конференции с отдалечени клиенти и сътрудници. Разполагайки с качествени пособия можем многократно да повишим своето представяне.

Набирането на код по клавиатурата за дълги часове всеки ден може да доведе различни странични въздействия над нас за това е препоръчително да сме снабдени с ергономична клавиатура, която можем да свързваме към лаптопа си. Клавиатурата, която е на лаптопа не е задължително да е неподходяща, но трябва да имаме предвид, че ще я ползваме часове наред всеки ден. Да имаме удобна и ергономична клавиатура не е важно само за продуктивността ни но също така и за здравето ни също.

Това ни води и до следващият въпрос а именно стола. Какъв стол да изберем? Той също трябва да е ергономичен, тъй като е твърде вероятно да прекарваме на него същите часове през които ще работим и на клавиатурата. Трябва да е достатъчно удобен и същевременно да допринася за правилната поза на седене.

Качестевния стол би могъл да бъде малко по- скъп, но доверете се определено си струва и от гледна точка на продуктивността и за здравето ни също. Много дизайнери ползват бюра за правостоящи което определено е най-доброто.

Продължаваме с избора на мишка и тракпад. Намерете тези които ще прилягат на ръката ви и са с ергономичен дизайн.

Ако търсите някакво вдъхновение опитайте с Гугъл и фразата Web Designer Workstations. Има много блогове с показани работни станции и ревюта на различни продукти. Може да останете изненадани колко банални са някои от тях. Добрият уеб дизайнер наистина не се нуждае от нещо повече от добър лаптоп, стол и интернет връзка. От какво се нуждае този, който е повече от добър е тема на съвсем друга дискусия.

Но работните станции винаги са продължение на нашата собствена личност. Така че бъдете уверени, че сте създали една обстановка която ще допринася за вашата собствена креативност и продуктивност. Това са едни от най-важните неща за всеки уеб дизайнер наред със собственото му здраве.