Безплатни качествени уроци
по програмиране
на български език
за начинаещи

В предишни уроци можете да видите за трите основни технологии при уеб дизайна – HTML, CSS, and JavaScript.
Обикновено CSS и JavaScript кода е написан в отделни файлове и след това се поставят референции към тези файлове. По този начин технологията ни позволява да контролираме повече от една уеб страница с един файл и прави по-лесна поддръжката на сайта. Това разбира се е само една от многото концепции, които трябва да се научат и усвоят за да станем уеб дизайнери. За да достигнем високи нива на опитност трябва да вложим количество време и усилия – уеб дизайна не се различава в това отношение от която и да било друга дисциплина /професия/. Тази сфера също така се променя и еволюира периодично от което можем да заключим, че има нужда от постоянство в ученето и актуализиране на знанията много често без значение какъв е предходният ни опит.

Ученето на как да пишем код е съществена част от обучението ни по уеб дизайн. Без такива знания в един момент – рано или късно ще достигнем един предел на възможности и няма да можем да направим нещо повече. Със знания по писане на код възможностите ни твърде много се увеличават. Писането на код първоначално може да изглежда малко странно и чуждо разбира се но ако се поставите да изучавате малко само основните неща и да дочакате момента, в който ще се чувставате комфортно с тях то след това ще ви е много по-интересно и лесно. Да знаете от къде да започнете може да е много неудобно и объркващо и това е една от основните причини поради която е направен този курс.

На страниците на този сайт няма да намерите уроци за който и да било конкретен език, а само интродукции за фундаменталните концепции при тях.

Очаквайте скоро:
Част втора от серията "Инструменти за уеб програмисти"
Запиши се за да разбереш първи, когато е готов материала!

Ако си решил да ставаш разработчик и...
Ако не знаеш от къде да започнеш да учиш? Или...
Ако имаш нужда от помощ за ориентация в кариерата?
Пиши ни! Ние ще направим каквото ни е по силите за да ти помогнем.
Разкажи ни за теб - къде си, с какво се занимаваш, с какво си се занимавал, с какви ресурси разполагаш за учене, за развитие... с какво време разполагаш... просто ни ориентирай доколкото е възможно това да се случи по имейл, и ние въз основа на това ще може да ти дадем някои съвети и насоки. И така... Не се бави, а тука ти кликни :) Клик, клик

ако по някаква причина не ти работи клик евента - ако не знаеш какво е това, няма проблем - направо вземи мейл адреса от тук -> help-me at w3schools.bg