Да се научим да пишем код

guide

В предишни уроци можете да видите за трите основни технологии при уеб дизайна – HTML, CSS, and JavaScript.
Обикновено CSS и JavaScript кода е написан в отделни файлове и след това се поставят референции към тези файлове. По този начин технологията ни позволява да контролираме повече от една уеб страница с един файл и прави по-лесна поддръжката на сайта. Това разбира се е само една от многото концепции, които трябва да се научат и усвоят за да станем уеб дизайнери. За да достигнем високи нива на опитност трябва да вложим количество време и усилия – уеб дизайна не се различава в това отношение от която и да било друга дисциплина /професия/. Тази сфера също така се променя и еволюира периодично от което можем да заключим, че има нужда от постоянство в ученето и актуализиране на знанията много често без значение какъв е предходният ни опит.

Ученето на как да пишем код е съществена част от обучението ни по уеб дизайн. Без такива знания в един момент – рано или късно ще достигнем един предел на възможности и няма да можем да направим нещо повече. Със знания по писане на код възможностите ни твърде много се увеличават. Писането на код първоначално може да изглежда малко странно и чуждо разбира се но ако се поставите да изучавате малко само основните неща и да дочакате момента, в който ще се чувставате комфортно с тях то след това ще ви е много по-интересно и лесно. Да знаете от къде да започнете може да е много неудобно и объркващо и това е една от основните причини поради която е направен този курс.

На страниците на този сайт няма да намерите уроци за който и да било конкретен език, а само интродукции за фундаменталните концепции при тях.